vores globale team

bibliotheca er ledet af et dygtigt hold af mennesker med mange års erfaring indenfor bl.a. bibliotekslogistik. Læs mere om vores globale ledelse herunder.


Thomas Aufermann

Thomas Aufermann

Direktør for Centraleuropa

Efter færdiggørelsen af sin uddannelse i økonomi og samfundsvidenskab ved universiteterne i Dortmund, Passau og Californien har Thomas haft en række lederstillinger i store virksomheder, herunder E-On, British Telecom, Microsoft Tyskland, Air Liquide og Monster Worldwide. Thomas har tre børn og bor i Køln, Tyskland. I sin fritid holder han af at løbe, lytte til musik og læse, især biografier. Han er stor fan af fodboldklubben BVB Dortmund og ishockeyteamet Kölner Haie.

 

 


Sven Carlson

Sven Carlson

Direktør for partnere

Sven er grundlægger af og tidligere administrerende direktør for Trion AG, en virksomhed specialiseret i automatiseret materialehåndtering (i dag er virksomheden ejet af bibliotheca Group). Han har derfor indgående kendskab til bibliotekssektoren og omfattende erfaring med anvendelsen af RFID- og AMH-løsninger på biblioteker rundt omkring i verden. Siden Sven tiltrådte sin stilling hos bibliotheca i begyndelsen af 2012, har han haft ansvaret for aktiviteterne og driften på de markeder, hvor bibliotheca arbejder med partnersalg og serviceorganisationer. Sven mener, at en af de vigtigste kompetencer, han kan tilføre bibliothecas samlede vifte af kompetencer, er sin begejstring for og erfaring med international forretningsdrift og salg. Når Sven ikke arbejder med bibliothecas partnere rundt omkring i verden, nyder han at dyrke sport, især løb. Derudover holder han meget af at rejse. I sin fritid beskæftiger han sig allerhelst med mad og vin, og i weekenderne kan han ofte findes på en god restaurant, hvor han nyder en lækker middag. Hvis Sven skulle være en litterær figur for en dag, ville han vælge Harry Hole fra Jo Nesbøs krimier, mest fordi der aldrig er et kedeligt øjeblik og den oser altid af spænding!

 

 


Mike Levine

Mike Levine

President Americas

Mike er en erfaren iværksætter som får virksomheder til at vokse, og med mere end 25 års Executive Leadership, Marketing, Business Development og Direct & Channel Sales erfaring i IT branchen. Gennem hele sin karriere har Mike været en performer, en selvstændig igangsætter og dynamisk leder, med dokumenteret succes i opbygning af engagerede medarbejder teams med kunden i fokus.

 

 


Joseph Al Coalla

Joseph Al Coalla

Administrerende direktør for Nordamerika

De sidste 21 år har Al arbejdet med salg og ledelse af teknisk support samt kunde- og produktudvikling for teknologi- og biblioteksservicevirksomheder i hele Nord-, Syd- og Centralamerika. Siden oktober 2012 har Al fungeret som administrerende direktør for Nordamerika. Efter at Al har overtaget roret, har han omstruktureret den amerikanske organisation ved at udvide organisationens support- og projektteams (projektledelse og installation) samt fordoblet antallet af medarbejdere i organisationens forretningsudviklings- og salgsteams. Han har desuden etableret et nyt team, som har ekstra fokus på eksisterende kunder. Han går op i hele tiden at forbedre produkter og serviceydelser til bibliotekssektoren; en sektor, han holder af og værdsætter utrolig højt. Når Al ikke arbejder på at gøre livet nemmere for bibliotekerne, kan man finde ham sammen med sin kone igennem 19 år og deres to børn. Men han holder også af at køre på mountainbike, lave mad eller læse faglitterære bøger. Als yndlingsbog er The Circle Trilogy - Black, Red, White af Ted Dekker.

 

 


“Sven

Sven Mønsted Hilm

Administrerende direktør for bibliotheca i Norden

Sven har arbejdet med biblioteker siden slutningen af årtusindeskiftet med implementering af RFID- og selvbetjeningsløsninger, på biblioteker primært i Norden. Sven har været med til at etablere den nordiske afdeling tilbage i 2005 og har i dag det daglige ansvar som administrerende direktør og medlem af ledelsen siden 2012. Han har en teknisk baggrund inden for biblioteksbranchen og kan godt lide at udvikle produkter baseret på bibliotekernes ideer og ønsker, der på den måde kan bidrage med værdi for både personale, lånere og samfundet generelt. Et af de større projekter, han har stået i spidsen for, er integrationen af den åbne biblioteksløsning på de nordiske biblioteker, som har resulteret i, at over 200 biblioteker nu anvender en løsning fra bibliotheca – og flere kommer til hver måned. Sven tilbringer sin fritid sammen med familie og venner og interesserer sig for biler, fodbold, tv-serier og teknisk faglitteratur krydret med en god krimi i ny og næ. Han tager også ofte familien med på det lokale bibliotek og låner børnebøger, som han sammen med sin kone kan læse for deres to børn.

 

 


Jim Hopwood

Jim Hopwood

Administrerende direktør og CTO

Jim var med til at etablere virksomhedens afdeling i Storbritannien i maj 1999. Jim er stor fan af Manchester United, og denne måned var derfor et helt særligt øjeblik i hans liv! Han har haft ansvaret for virksomhedens forvandling fra at være en lille privat virksomhed til at blive et stort selskab, som i dag er verdens ledende leverandør af RFID-teknologi til biblioteker. Som administrerende direkte for koncernen har Jim sammen med Simon ansvaret for koncernens forretningsaktiviteter i Europa og Nordamerika. Han er ansvarlig for at sikre, at koncernen opfylder sine mål om at understøtte bibliotekerne i deres evige stræben efter at skabe relevans, efterhånden som brugernes behov ændrer sig. Jim formåede i 2012 at kombinere en af sine fritidsinteresser med bibliothecas velgørenhedsarbejde, da han roede tværs over Den Engelske Kanal for at samle penge til Dyslexia Action, et britisk velgørenhedsinitiativ, som arbejder på at skabe bedre vilkår for mennesker med dysleksi og analfabetisme. Når Jim ikke er på kontoret, nyder han at tilbringe tid sammen sin kone, deres to sønner og deres hund. Jim er også uddannet som pilot og kan ind i mellem findes fordybet i de sidste nye tekniske bøger fra Robinson Helicopters.

 

 


Karen Roscher

Karen Roscher

Chief Financial Officer (CFO)

Karen var CFO for flere små og mellemstore virksomheder med hovedsæde I USA og Tyskland. Her brugte hun sine finansielle færdigheder til at drive den kundemæssige og forretningsmæssige succes. Karen er spændt på at tilslutte sig til Executive Committee i bibliotheca, med henblik på at hjælpe til med at forme biblioteksbranchen. Udenfor kontoret, nyder Karen rejser, læsning samt bruge tid ved stranden eller være i nærheden af vandet.

 

 


“Urs

Urs Jäggli

Direktør for Schweiz

Urs Jäggli har arbejdet for bibliotheca Group siden 2010. Han har besiddet en række forskellige stillinger i virksomheden og har i øjeblikket ansvaret for vores globale AMH-løsninger samt bibliothecas aktiviteter i Schweiz. Qua sin uddannelse som elektroingeniør, en kandidatgrad i industriteknik og erfaring fra flere forskellige schweiziske virksomheder med international tilstedeværelse har han en bred teknisk viden. Han har været medlem af den øverste ledelse samt tilknyttet både udvikling og drift. Sin fritid bruger Urs gerne på udendørsaktiviteter og på at tage på en lang vandretur i bjergene eller suse på ski ned af de schweiziske pister!

 

 


Johannes Langwieder

Johannes Langwieder

President Operations / Manufacturing

Johannes har en baggrund inden for drift og strategi og har tidligere arbejdet for Roland Berger Munich på projekter inden for højteknologiske industrier samt bilindustrier i hele verden. Som direktør for supply chain management omfatter hans ansvarsområde koordination med globale leverandører og organisering af hele det internationale distributionsnetværk. Hans mål er at udvælge pålidelige leverandører af kvalitetskomponenter og på den måde forsyne bibliothecas kunder med produkter af højeste kvalitet - hele tiden og til tiden. Ofte er det de små ting, der gør, at et godt produkt bliver et fremragende produkt. Nøglen ligger i at finde frem til de små forbedringer. Johannes er stolt over sit team af indkøbs- og logistikeksperter, som finder det bedste forhold mellem pris og værdi, så bibliotekskunderne kan drage fordel af omkostningsbesparelserne. Han er passioneret fan af fodboldklubben Bayern München. I sin fritid elsker han at stå på ski og rejse på eventyr rundt omkring i verden. Når han har tid (fx under flyveture fra Europa til USA), holder han meget af at læse bøger om forretningsrelaterede emner, da det hjælper ham med altid at være up-to-date med forretningsmæssige såvel som politiske emner.

 

 


Simon Plankenhorn

Simon Plankenhorn

Administrerende direktør og CFO

Sammen med Jim driver Simon bibliothecas overordnede forretning. Han har en baggrund inden for finans og økonomi og har tidligere arbejdet for Roland Berger Berlin & Zürich. Noget af det, Simon holder allermest af ved sit arbejde hos bibliotheca, er at udvikle en solid servicevirksomhed, som kan hjælpe bibliotekets medarbejdere med at opnå optimal drift. Han sætter stor pris på at stå i spidsen for et team, som med engagement og entusiasme altid er parat til at gøre en ekstra indsats for at opfylde bibliothecas kunders behov. Når Simon ikke hjælper biblioteker med at opnå en mere effektiv drift, bruger han gerne tid på sport eller kaster sig ud i at lave mad på sin schweiziske grill. Han holder også meget af at rejse og går op i at følge med i, hvad der sker på de finansielle markeder. Når Simon ikke sidder ved skrivebordet, kan han godt lide at læse eller besøge boghandlere og biblioteker fra hele verden. Ifølge Simon er Mid-Manhattan Library i New York et af de mest imponerende, han indtil videre har set.

 

 


Darren Ratcliffe

Darren Ratcliffe

Administrerende direktør for Storbritannien

Darren har arbejdet med RFID- og biblioteksteknologi i næsten 20 år og har omfattende erfaring inden for forretningsudvikling og -rådgivning, salg og marketing samt strategisk planlægning. Siden sin ansættelse for 12 år siden har Darren beskæftiget sig med at udvikle strategiske vækstmuligheder for virksomheden i rollen som både salgschef, direktør for biblioteksområdet og som salgs- og marketingsdirektør. I dag har Darren ansvaret for at styre virksomhedens drift i Storbritannien, Frankrig og Benelux-landene. Når Darren ikke befinder sig i en verden af biblioteker og bibliotekarer, tilbringer han gerne tid sammen med sin kone og sine to sønner, som han elsker at spille fodbold med og tage med til fodboldkampe for at se sit yndlingshold, Aston Villa. Ud over at være filmfanatiker er Darren lidt af en bogorm. Hans yndlingsgenrer er autobiografier og krimier.

 

 


“Joe

Joe Schick

Underdirektør for afdelingen for digitalt indhold

Joe Schick er ansvarlig for bibliothecas nye projekt for e-bøger og digitalt indhold til biblioteker over hele verden. Han begyndte i e-bogsbranchen hos Pearson tilbage i 2003. Dengang var e-bøger kun et lille forretningsområde, der lå under industriens radar. Siden e-bogsudviklingen for alvor tog fat fire år senere, har han været ansat i både Ingram Content Group og Baker & Taylor og har beskæftiget sig med alle områder inden for e-bogsdistribution: salgsmæssigt, akademisk og i relation til udgivelse til uddannelsesformål i Nordamerika og andre dele af verden. Joe er født og opvokset i Pennsylvania og uddannet ved Brandeis University. Han bor i Boston-området med sin familie. Når han ikke er på farten, står han med stor sandsynlighed i køkkenet og kreerer det perfekte hjemmelavede måltid.

 

 


“Veronica

Veronica Steinicke

Administrerende direktør for Australien og New Zealand

Veronica har over 20 års erfaring inden for salg og markedsføring og brænder for at udvide og udvikle teams og virksomheder. Hun har erfaring med fra både den private og offentlige sektor og nyder at skabe strategiske alliancer med virksomhedsledere med henblik på effektivt at afstemme og understøtte deres vigtigste forretningsaktiviteter, samtidig med at hun skaber et samlet, stærkt team motiveret af hendes ledelsesstil. Veronica blev ansat hos bibliotheca for knap to år siden og har været med til at udvide bibliothecas fodaftryk i både Australien og New Zealand gennem innovation og imødekommelse af kundernes krav. I sin fritid holder Veronica meget af at løbe, træne på sin mountain bike og rejse på ferie til fjerne afkroge af verden. Hun brænder for at redde truede dyrearter, fx orangutangen, og er stiftende medlem af Borneo Orangutan Survival Foundation Australia. Hun støtter også velgørenhedsformål, der uddanner børn i Afrika, og organisationer, der skaber opmærksomhed omkring dyrevelfærd forskellige steder i hele verden.

 

 


Phil Sykes

Phil Sykes

Direktør for udvikling

Phil er en af bibliothecas veteraner. Han hjalp til med at stifte virksomheden tilbage i 1999 og er i dag ansvarlig for at styre udviklingen og implementeringen af software. I hverdagen står Phil for at håndtere udfordringen med at udvikle ny produktsoftware sideløbende med kundespecifikke projekter og support. Heldigvis har han et dygtigt team bag sig til at hjælpe til. Phil er blandt andet stolt over at kunne bidrage med sin passion for teknologi samt at udforske dens relevans og anvendelighed inden for forretningen. Som han siger: »Jeg er meget stolt af min indre nørd«. Når Phil ikke er på kontoret, er han sammen med sin kone og datter. Phil er vild med alt, hvad der har med biler at gøre (især væddeløb og Land Rovers). Derfor kan han ofte findes i garagen i færd med sit næste store projekt. Han sluger det ene tidsskrift efter det andet og kan læse stort set hvor som helst, det skulle være, hvis bare han har sin tablet med sig. Emnerne spreder sig over krimithrillere, klassiske romaner og design/teknologi.

 

 


“Alexandre

Alexandre Walker

Administrerende direktør for Frankrig

Alexandre har en baggrund inden for it-branchen, hvor han har bestredet en række stillinger inden for forretningsudvikling og virksomhedsledelse i internationale softwarevirksomheder. Efter at have tiltrådt stillingen hos bibliotheca som administrerende direktør for Frankrig har hans kendskab til det franske marked kombineret med hans dobbelte nationalitet spillet en vigtig rolle for bibliothecas udvikling i Frankrig og Luxembourg. Han ikke alene udvikler den franske gren af bibliothecas lokale forretning. Han sikrer også, at drift og kundesupport har en form, som i højest muligt omfang sikrer, at vores kunder får en god service. For at understøtte denne ambition har han utroligt stort fokus på at skabe et stærkt lokalt team, som opfylder kravene til denne spændende udfordring. Når Alexandre ikke har travlt med at gøre netop dette, nyder han at tilbringe tid sammen med sine teenagebørn, udforske verden, værne om sine veteranbiler eller tage til en god rockkoncert.

 

 


“Douglas

Douglas Webler

General Manager Brasilien

Douglas er specialist i elektronisk sikkerhed, har arbejdet med biblioteker siden 2005 og kender det brasilianske biblioteksmarked ud og ind. Han har solid erfaring med at anvende RFID-, CCTV- og adgangskontrolløsninger på biblioteker rundt omkring i verden. Douglas har siden sin ansættelse i 2013 haft ansvaret for salgsaktiviteterne og for at udvikle forholdet til partnere med henblik på at udbrede brugen af bibliothecas produkter i Brasilien. Douglas nyder at dyrke sport, især karate og løb, og han elsker at tilbringe tid sammen med familien. Hans foretrukne fritidsinteresser er at lave mad, læse bøger og se gode film. Han interesserer sig også en hel del for racerbiler.