in het nieuws

 

bibliotheca kondigt nieuw merk en logo aan alsook naamswijziging van Aturis

Rijssen, Nederland | Aartselaar, België – 14 augustus 2017. 
Vandaag publiceerde bibliotheca, de marktleider in bibliotheekbeveiliging, productiviteit en digitale oplossingen, haar nieuwe merk en logo - het laatste hoofdstuk van de fusie met 3M Library Systems. Binnen de context van rebranding heeft ook de fusie met de Aturis-groep, die plaats vond in januari 2015, een mooie slotfase bereikt. Vanaf heden gaan de bedrijven Aturis in België en in Nederland, verder onder de naam bibliotheca. Al onze gekende contactgegevens blijven echter ongewijzigd.

Toen bibliotheca in oktober 2015 met 3M Library Systems werd samengevoegd, werd een tijdelijk logo, "bibliotheca + 3M, het beste van beide werelden", ontwikkeld om de inzet van bibliotheca te integreren om het beste van beide bedrijven te integreren ten behoeve van haar klanten.

"bibliotheca heeft inmiddels meer dan 45 jaar geschiedenis in de bibliotheekbedrijf, en we willen ervoor zorgen dat onze klanten weten dat de geschiedenis, ervaring en kennis bij de overname van o.a. Aturis, 3M en Cordura bij bibliotheca kwamen," zei Markus Roesch, Managing Director Central Europe, bibliotheca. "We zijn nu volledig opgericht als een nieuw bedrijf, terwijl we nog steeds de beste elementen van de individuele bedrijven behouden. We hebben hard gewerkt om een branding te creëren die dat voor onze klanten vertegenwoordigde. Het nieuwe logo is "bibliotheca" in het zwart voorafgegaan door drie rode pijlers die lichtjes zijn geplaatst en lijken op boeken op een plank. De drie pijlers creëren een abstracte letter 'M' - een eerbetoon aan ons verleden - en vertegenwoordigen onze ambities voor de bibliotheken waar we mee samenwerken: connect, engage, evolve. Onder het logo, staat ons sublogo, "transformerende bibliotheken", naar de missie van bibliotheca om personeelsactiviteiten te transformeren en gebruikerservaringen, zodat bibliotheken met nieuwe mensen kunnen verbinden met mensen.

"We zijn toegewijd aan het helpen bibliotheken te verbinden, te betrekken en te evolueren met hun gemeenschappen. De behoeften van bibliotheken en haar gebruikers zijn steeds aan het veranderen en bibliotheca wil hierop anticiperen door een gezamenlijke aanpak", zegt Wim Markus, Head of Sales Central Europe, bibliotheca.

Over bibliotheca

bibliotheca is toegewijd aan de ontwikkeling van oplossingen die bibliotheken helpen om op unieke manieren met gebruikers te verbinden en interessante ervaringen te geven, waardoor ze hun bibliotheekdiensten voortdurend kunnen ontwikkelen voor de veranderende behoeften van hun gemeenschappen. Hun producten zijn ontworpen om een gastvrije, intuïtieve en naadloze omgeving te bieden voor degenen die de bibliotheek gebruiken - waar dat ook is - thuis, binnen of buiten de bibliotheek zelf.

Met meer dan 30.000 bibliotheken als onderdeel van hun familie hebben ze meer dan 10.000 zelfbedieningsunits, 6000 beveiligingssystemen en meer dan 650 sorteringssystemen geïnstalleerd en blijven ondersteunen. Daarnaast biedt het cloudLibrary ™ digitale platform toegang tot e-books en e-audiobooks aan 3.000 bibliotheken.

Contact

Voor meer informatie over deze release kunt u contact opnemen met Birgit Lindl, PR & Marketing, op Dit E-mail adres wordt beschermd tegen spambots. U moet JavaScript geactiveerd hebben om het te kunnen zien..