innovative løsninger til biblioteker i verdensklasse


>> Välkommen till bibliotheca i Norden


Darren Ratcliffe

bibliotheca är den globalt ledande leverantören inom utveckling, produktion och leverans av RFID-, självbetjänings- och logistiklösningar för bibliotek.

I Norden har vi under många år haft ett nära samarbete med Axiell Group, som är exklusiv distributör av bibliothecas produkter och lösningar. Förutom att vi har kunnat dra nytta av varandras kunskaper och erfarenhet medför även samarbetet att biblioteken har tillgång till medarbetare med kompetens inom i stort sett alla områden av bibliotekslogistiken.

bibliotheca har varit aktivt på den nordiska marknaden i över 10 år och var bland annat en av de drivande krafterna bakom etableringen av den danska datamodellen för RFID 2005. En datamodell som sedan dess har blivit ISO-standard och används av bibliotek över hela världen.

2009 etablerade vi vårt första öppna bibliotek i Danmark och 2014 kunde vi fira öppnandet av bibliotek nummer 100 i Danmark. Idag använder hundratals offentliga bibliotek och forskningsbibliotek över hela Norden vår lösning med öppna bibliotek, vilket är till stor glädje för besökarna som nu kan ta del av bibliotekets utbud när det passar dem bäst.

bibliotheca sätter högt värde på personliga och långvariga relationer med både kunder och medarbetare. Vi diskuterar gärna med biblioteken för att hitta den bästa lösningen när det gäller funktionalitet, kvalitet, service och pris och våra erfarna projektledare och tekniker ser till att arbetet utförs enligt avtalet och tidsplanen.

Ta gärna en titta på vår hemsida och vi hoppas att du kommer inspireras av de produkter och lösningar vi kan erbjuda för ditt bibliotek.

Just nu har vi inte innehåll tillgängligt på svenska, men du kan komma åt våra engelska eller danska sidor för ytterligare information.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Sven Mønsted Hilm
Adm. direktör
bibliotheca A/S